Vloer - wand aansluiting luchtdicht

Vloer - wand aansluiting luchtdicht

Vermijd koude luchtstromen en bouwschade aan de plinten. Blowerproof coating verzekert een permanente luchtdichtheid van deze gebouwaansluiting en vormt een onderbreking tegen opstijgend vocht. Na de luchtdichtheidswerken met Blowerproof worden de binnenmuren bepleisterd. De combinatie van traditionele muurpleister met luchtdichte gebouwaansluitingen verzekert een luchtdichte buitenschil.

Kwastversie

application guide
PDF productfiche - Blowerproof Liquid Brush

Voor particuliere woningen en kleinere projecten

Situatie bij aanbrengen Blowerproof coating: op de vloerplaat(beton) is de vloerisolatie nog niet gelegd, noch de chappe; de binnenmuren zijn nog niet afgewerkt met spuitpleister. 

Werkmethode (video):

  1. Maak de ondergrond stofvrij.
  2. Dicht openingen groter dan 5 mm met PUR schuim of een cement-gebaseerd product. Leg een mortelbrug aan over sleuven en elektrische leidingen.
  3. Breng Blowerproof Liquid Brush aan in twee lagen met een verfborstel/kwast: minimum 5 cm op de vloerplaat; en op de muur tot een hoogte van 15 à 30 cm zodat u minimum 5 cm overlap heeft met de muurpleister die achteraf wordt aangebracht. Totale applicatiebreedte is dus 20 à 35cm. Laagdikte is 0,5 - 0,8 kg/m² . Het verbruik kan u dus inschatten op 4 à 6 lopende meter/kg (of 20 à 30 lopende meter per verpakking van 5 kg).  Bereken producthoeveelheid voor uw project. 

Maak gebruik van onze praktijkervaring en vraag kosteloze assistentie bij opstart op uw project.

Referenties - Koop online België Koop online Nederland - Verkooppunten Prijsofferte bouwfirma - Uitvoerder België

Voor andere landen: contacteer ons: herman.vandamme@hevadex.be

Gespoten versie

application guide
PDF productfiche - Blowerproof Liquid

Voor grotere projecten

Situatie bij aanbrengen Blowerproof coating: op de vloerplaat(beton) is de vloerisolatie nog niet gelegd, noch de chappe; de binnenmuren zijn nog niet afgewerkt met spuitpleister. 

Werkmethode:

  1. Maak de ondergrond stofvrij. Leg een mortelbrug aan over sleuven en elektrische leidingen
  2. Dicht openingen groter dan 2 mm met PUR schuim of een cement-gebaseerd product. U kan ook Blowerproof Liquid Brush (borstelversie) gebruiken voor het dichten van voegen en scheuren tot max. 5 mm. 
  3. Breng Blowerproof Liquid (spuitversie) aan in twee lagen met een airless verfspuitmachine: minimum 5 cm op de vloerplaat en tot een hoogte van 10 à 25 cm op de muur afhankelijk vanaf waar de muurpleister begint die achteraf wordt aangebracht. Een overlap van minimum 5 cm tussen Blowerproof en de muurpleister is vereist. De totaal aan te brengen laagdikte is 0,5 - 0,8 kg/m². Dit geeft een verbruik van 4 à 6 lopende meter/kg (of 40 à 60 lopende meter per verpakking van 10 kg). Deze gespoten versie is vooral aangewezen bij grotere projecten gezien de applicatiesnelheid. Controleer op volledige dekking na uitvoering.

Maak gebruik van onze praktijkervaring en vraag kosteloze assistentie bij opstart op uw project. Tevens kan u bij ons terecht voor het huren van een airless toestel.

Referenties - Koop online België Koop online Nederland - Prijsofferte bouwfirma - Erkende uitvoerder België

Voor andere landen: contacteer ons: herman.vandamme@hevadex.be

Voor advies (BE) +32 9 348 31 00 - (NL) 0341 27 88 10 of laat ons u opbellen

Ook plaatsing met resultaatsgarantie

BEREKEN IN MINDER DAN EEN
MINUUT

Rekentool (€)

Productkost of plaatsing.

Contact
x